Здравейте колеги. Въпросът ми е ако блокира ролка да речем и се скъса пистовия ремък, възможно ли е да удари по някакъв начин ангренажа и да смели всичко? Пласмасовата кутия на ангренажа ще му помогне ли да оцелее или не
Известие
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е пистов ремък да скъса ангренажен
Collapse
X
-
Теоретично да.....при някой модели вероятноста е по голяма, при други по - малка....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТеоретично да.....Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Става въпрос конкретно за 2,4 jtd значи е възможно така ли? Защото по принцип не ми се вярва. А имали някакви километри или време за смяна на пистов с ролки.Моя изглежда доста читав и не знам да ли е нужно да се сменяAlfa 156 2,4 SW 2001
Fiat Tempra 1,6 i.e 1992
Comment
-
Ми аз съм чувал за няколко, къса се пистата, промушва се през някой процеп и ангренажа заминава.....
Ма само съм чувал де....
А иначе има нови дет са по-кофти от старите......
На един приятел, за 1г. чисто нов му се разсвири и му викам дай да сложим стария дет си е купил колата с него и май още си кара с него.... 2-2.5г.
Но щом се размисляш, смени си го за твое успокоение....sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Виждал съм това да се случва при FIAT "Маrea" 2.0 20V. Оптяжната ролка се беше така счупил,че е насочила пиcтовия ремък към зъбното колело на коляновия вал. Резултата: 16 изкривени клапана. А при "петака" на FIAT ремонта е доста труден.Alfa-Romeo 156 2.5 V6
Yamaha MT-09 Tracer
Comment
-
Първоначално публикувано от adoon Покажи съобщениеСтава въпрос конкретно за 2,4 jtd значи е възможно така ли? Защото по принцип не ми се вярва. А имали някакви километри или време за смяна на пистов с ролки.Моя изглежда доста читав и не знам да ли е нужно да се сменяСега сериозно - и да скъсаш пистов ремък, няма да си нито първия, нито последния и най-голямия ти проблем ще е, че няма да може така да я закараш колата до сервиз и ще ти е необходим репатрак. Така, че като ходиш при майстора си за профилактика, би трябвало да ти провери пистовата част в какво състояние е. Ролка не блокира просто ей така, изведнъж, както си е работила нормално. За това, че някоя ролка не е наред си има предварителна индикация - разни странни шумове.
Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 01:13.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
При мен се получи така на 2.0 ТS. Пистовия еба майката на ангренажа - точно както Цецо го е описал. Съответно всички клапани криви.Last edited by DiStefano; d.m.y г., 07:13.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
Comment